Mevcut Müşterilerin Yeni Freshdesk Portalını Deneyimlemelerine Yönelik Kılavuz

Şu tarihte değiştirildi Cum, 2 Şbt şunda: 4:44 AM

Freshdesk Portalını özelleştirmeler olmadan kullanan mevcut bir Freshdesk kullanıcısıysanız Marina temasına hızlı bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. 


Özelleştirilmiş bir Freshdesk portalına sahip mevcut bir Freshdesk kullanıcısıysanız, Marina'ya geçiş yaptıktan sonra Kod Düzenleyicide mevcut Portalınızda değişiklik yapmanız gerekecektir. Marina temasına geçiş yaptığınızda Portal özelleştirmeleriniz geçersiz olacağından bu özelleştirmeleri Kod Düzenleyici üzerinden tekrar yapmanız gerekecektir.


Özelleştirilmiş portalı olan mevcut bir müşteriyseniz mevcut özelleştirmenizde değişiklik yapmanız gerekir. Yeni Marina teması, yeni öğeler ve sınıflar sunan farklı bir düzen kullanıyor. Kullanılan düzen ve öğeler farklı olduğundan, eski sürümde kullanılan CSS veya HTML'nin aynısı geçerli olmayacaktır.


Marina temasında kullanılan öğelerin, renklerin, stilin ve yazı tipi boyutunun önerilen WCAG bileşenleri olduğunu lütfen unutmayın. Bu öğeleri özelleştirirken uyumluluğu sürdürmek için WCAG tarafından sağlanan öneriye bağlı kalmanızı öneririz.


Yeni bir portal oluştururken aynı kod nasıl kullanılır?

Zaten birden fazla portal kullanıyorsanız ve bunları ihtiyaçlarınıza göre özelleştirip yeniden markaladıysanız, daha fazla portal oluştururken aynı kodu yeniden kullanmak için dikkat etmeniz gereken birkaç noktayı burada bulabilirsiniz. 

  • Yönetici > Portallar'a gidin ve özelleştir'e tıklayın
  • Hesabınızda bulunan temaların listesini görüntüleyebilirsiniz. Yeni Marina temasını ve Mint Freshdesk temasını görmelisiniz (mevcut temanız portala uygulandı).
  • “Diğer” simgesine tıklayın ve zip dosyasını indirin
  • İndir butonuna tıkladığınızda zip dosyası e-posta adresinize gönderilir. (E-postalar doğrulanmamış bir temsilcinin e-posta adresine teslim edilmeyeceğinden lütfen e-posta adresinin doğrulanmış bir temsilcinin e-posta adresi olduğundan emin olun)
  • Zip dosyasını indirmek için bağlantıya tıklayın (aynı sekmede oturum açtığınızdan emin olun, aksi takdirde dosyayı indirmek için oturum açmanız istenecektir) 
  • Mint.zip adlı bir zip dosyası indirilecektir.


Zip dosyasını indirdikten sonra,  

  • Yönetici > Portallar'a gidin 
  • İstediğiniz portalı seçin ve özelleştir'e tıklayın



  • İçe aktar'a tıklayın ve mint.zip dosyasını yükleyin.




  • İçe aktarıldıktan sonra içe aktarılan temayı “Mint Freshdesk” adıyla göreceksiniz.
  • “Mint Freshdesk” temasındaki düzenle düğmesine tıklayın.


İçe aktarılan kod siz yayınlayana kadar yalnızca taslak halinde olacağından bunun kritik bir adım olduğunu ve kodu yayına almadan önce yayınlamanın hayati önem taşıdığını lütfen unutmayın.



  • Kodun tamamını taslak halinde görmek için toplu yayınla'yı tıklayın.
  • Toplu yayınlamayı seçin ve yayınla'ya tıklayın.
  • Başarıyla yayınlandıktan sonra içe aktarılan temayı uygulamak için "Diğer" düğmesine tıklayabilirsiniz.


Not: İçe aktarılan tema yalnızca eski düzende olacaktır; dolayısıyla müşteri portalındaki uygulamalar ve WCAG uyumluluğu gibi yeni özellikler geçerli olmayacaktır. 


Yeni özellikleri kullanabilmek için Marina temasını özelleştirmeniz gerekecek. Temayı özelleştirirken WCAG uyumluluk kurallarına da dikkat etmelisiniz. 

Bu makale sizin için faydalı oldu mu?

Harika!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Üzgünüz! Size yardımcı olamadık

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Bu makaleyi nasıl iyileştirebileceğimizi bize bildirin!

Nedenlerden en az birini seçin
CAPTCHA doğrulaması gereklidir.

Geri bildirim gönderildi

Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız