Assist Bot Akışlarında 'Eylemler'i Yapılandırma

Şu tarihte değiştirildi Çrş, 24 Ock şunda: 5:47 AM

Assist botunun Freddy tarafından desteklenen oluşturucusu, iş akışının herhangi bir yerinde diyaloglar kurmanıza ve bunları diğerine bağlamanıza olanak tanır. Oluşturduğunuz her diyalog için, bir konuşmadaki o diyalogdan önce yürütülecek bir eylemi yapılandırabilirsiniz. Örneğin, Freshdesk'te bir bilet oluşturmak ve bilet kimliğini API parametrelerinin bir parçası olarak depolamak için bir iletişim kutusunun parçası olarak bir API tetikliyorsanız, API parametrelerinden bilet kimliğini almak ve bilet kimliğini almak için 'API'yi Tetikle' eylemini kullanabilirsiniz. bunu bot görüşmesinde temsilciye gösterin. 


'Eylemler' aşağıdakilerden herhangi biri olabilir:

  • API'leri tetikleyin

  • Özellik ekle

  • Botu devre dışı bırak

  • Yeni bir görüşme başlat


Uzaktan İsteği Tetikleyin:

Bu eylem, verileri uzaktan almanıza, güncellemenize veya göndermenize olanak tanır. API'ler aracılığıyla üçüncü taraf uygulamalarınızla veya dahili sistemlerinizle konuşmak için kullanabilirsiniz. Bu seçeneğe tıkladığınızda listeden bir API çağrısı seçmeniz istenecektir. Bu API çağrılarını, bot oluşturucuda söz konusu botun 'API Kitaplığı' altında oluşturabilirsiniz. Oluşturulduktan sonra, bu uzaktan isteği tetiklemeyi seçebilmeniz için bunları listede bulabileceksiniz.


Örnek: Diyelim ki bir temsilci, bir müşterinin siparişiyle ilgili sipariş öğeleri, sipariş teslimatı ve ödeme durumu vb. tüm ayrıntıların listesini almak istiyor ve bunu bu eylemi kullanarak yapabilir.



Özellik Ekle:

Bu eylem, konuşmaların veya kullanıcı profillerinin özelliklerini eklemenizi veya güncellemenizi sağlayacaktır.


Örnek: Temsilcinin müşteriden iletişim bilgilerini istemesi durumunda, bu eylemi, biletin ayrıntılarının ve kullanıcı profilinin bir parçası olarak değeri (örneğin, telefon numarası) konuşma sayfasında saklamak için kullanabilirsiniz.


Botu devre dışı bırakın:

Bu eylem botu belirli bir süreliğine devre dışı bırakacaktır.


Örnek: Temsilcileriniz bot akışını tamamlarken bu eylem son iletişim kutusu olarak kullanılabilir. Dolayısıyla çözüm sonrasında bu eylem, botu yeniden etkinleştirilene kadar uyku moduna geçirmek için kullanılabilir. 



Yeni Konuşma Başlat:

Bu eylem, mevcut konuşmayı sonlandırmanıza ve yeni bir görüşme başlatmanıza olanak tanır.


Örnek: Temsilciler yeni ve farklı bir konuya geçtiğinde, bu eylem mevcut sorunu sonlandırmak için kullanılabilir, böylece bir sonraki sayı için yeni bir görüşme başlatılabilir.

Bu makale sizin için faydalı oldu mu?

Harika!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Üzgünüz! Size yardımcı olamadık

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Bu makaleyi nasıl iyileştirebileceğimizi bize bildirin!

Nedenlerden en az birini seçin
CAPTCHA doğrulaması gereklidir.

Geri bildirim gönderildi

Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız