Freshservice Değişiklikleri, Yükseltmeleri ve Kullanımdan Kaldırmaları - Kasım 2023

Şu tarihte değiştirildi Çrş, 14 Şbt şunda: 5:55 AM

Not: Lütfen bu makalenin tamamını okuduğunuzdan ve yapmanız gerekebilecek işlemleri anladığınızdan emin olun.


Size daha iyi hizmetler sunmak ve kesintisiz bir BT hizmet yönetimi deneyimi yaşamanızı sağlamak için bazı sistemlerimizde ve özelliklerimizde değişiklikler yapıyoruz. Tüm bu değişikliklerin ayrıntıları ve etkileri aşağıda listelenmiştir:


  1. Eski "Tüm Bilet Alanlarını Listele" ve "Tüm Değişiklik Alanlarını Listele" API Uç Noktalarının kullanımdan kaldırılması.

  2. Freshservice'ten tüm dış iletişim için yeni NAT IP Adreslerinin listelenmesine izin verilmesi.

  3. Zoom Orchestration Uygulaması için JWT Kimlik Doğrulamasının kullanımdan kaldırılması.

  4. Uyarı Profili uç noktalarının kullanımdan kaldırılması.

  5. Eski AWS CloudWatch uygulamasının kullanımdan kaldırılması (uyarıları doğrudan bilet olarak oluşturur) 



Eski "Tüm Bilet Alanlarını Listele" ve "Tüm Değişiklik Alanlarını Listele" API Uç Noktalarının Kullanımdan Kaldırılması


'Tüm bilet alanlarını listele' ve 'Tüm değişiklik alanlarını listele' uygulamalarının eski sürümlerini 30 Kasım 2023 tarihinde kullanımdan kaldırıyoruz. 


Ne değişiyor?
30 Kasım 2023'ten sonra yalnızca yeni "Tüm Bilet Alanlarını Listele" ve "Tüm Değişiklik Alanlarını Listele" API uç noktaları desteklenecektir. "Tüm Bilet Alanlarını Listele" ve "Tüm Değişiklik Alanlarını Listele" API'lerinin eski sürümlerine yapılan çağrılar başarısız olacaktır.

Tarih

Kimler etkilenecek?

Gerekli Eylem

30 Kasım 2023

Yukarıda belirtilen API uç noktalarının eski sürümlerini kullanıyorsanız, bu geçişten etkileneceksiniz. 


Kesintileri önlemek için lütfen eski API'lerin referans alındığı tüm konumlarda 30 Kasım 2023 tarihine kadar yeni 'Tüm bilet alanlarını listele' ve 'Tüm değişiklik alanlarını listele' API uç noktalarına geçin.



Yeni Freshservice NAT IP adreslerinin listelenmesine izin ver 


Güvenliği artırmak için, Freshservice'ten diğer harici hizmetlere giden tüm iletişimleri desteklemek için kullanılan NAT IP adreslerini güncelledik. 


Ne değişiyor?
Freshservice'ten diğer harici hizmetlere giden tüm iletişimleri destekleyecek NAT IP adresleri ekledik. İşte yeni IP adreslerinin listesi.


Tarih

Kimler etkilenecek?

Gerekli Eylem

30 Kasım 2023

Freshservice'in iletişim kurduğu ağlarınızda ve hizmetlerinizde yapılandırılmış herhangi bir güvenlik duvarı/izin listesi mekanizmanız varsa ve yalnızca eski IP adreslerini izin listesine aldıysanız, bu geçiş sizi etkileyecektir. Örneğin: özel API uç noktalarınızı çağıran iş akışı otomatöründeki web istek düğümleri.

Olası aksaklıkları önlemek için lütfen 30 Kasım 2023 tarihine kadar eski IP adreslerine ek olarak burada belirtilen daha yeni IP adreslerini de beyaz listeye alın.

 

Zoom Orchestration Uygulaması için JWT Kimlik Doğrulamasının Kullanımdan Kaldırılması

Not: Bu değişiklik için son tarih 1 Eylül 2023'tür.


Zoom, 1 Haziran 2023 tarihinde kimlik doğrulama için yeni JSON Web Belirteçlerinin (JWT) kullanımını kullanımdan kaldırıyor ve bunun yerine OAuth kullanılmasını öneriyor. Freshservice'in Zoom ile entegrasyonunu sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam etmek için entegrasyonun güncellenmesi gerekmektedir. Ayrıca Zoom, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren mevcut tüm JWT tabanlı kimlik doğrulamalarını desteklemeyi durduracaktır. Bu nedenle, tüm Zoom tabanlı Kimlik Doğrulamalarını OAuth'a taşımanız önemlidir.


Ne değişiyor?
Yeni JWT uygulamaları oluşturma olanağı 1 Haziran 2023 tarihinde devre dışı bırakılacaktır. 1 Eylül 2023 itibariyle JWT uygulamaları öngörülen kullanım ömrü sonuna ulaşacaktır.


Tarih

Kimler etkilenecek?

Gerekli Eylem

1 Eylül 2023

SaaS yönetimi, İş Akışı Düzenleme düğümünde Zoom-Orch uygulaması ile Freshservice entegrasyonunu kullandıysanız, Zoom'a yapılan tüm ilgili API çağrıları etkilenecektir.

Freshservice ile Zoom kullanmaya devam etmek için lütfen entegrasyonunuzu kimlik doğrulama için OAuth kullanacak şekilde güncelleyin. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.



Uyarı uç noktalarının kullanımdan kaldırılması


Uyarı Yönetim Sistemleri 2.0'ın kullanıma sunulmasıyla birlikte, 'Uyarı Profilleri' varlığı kullanımdan kaldırılmış ve 'İzleme Araçları' ile değiştirilmiştir. Uç nokta URL'leri arasında tutarlılığı korumak için, uyarı profilleriyle ilişkili URL'leri güncelledik.
Bu varlık değişikliği sırasında, uç nokta URL'sinin biçimi ‘https://accountname.alerts.freshservice.com/alert_profiles/alert_profile_id/integrations/integration_id/alerts’ yerine ‘https://accountname.alerts.freshservice.com/integrations/integrationID/alerts olarak güncellendi.


Ne değişecek?  
İzleme araçlarınızda yapılandırılan https://accountname.alerts.freshservice.com/alert_profiles/alert_profile_id/integrations/integration_id/alerts biçimindeki eski uç nokta URL'leri çalışmayacaktır.

Tarih

Kimler etkilenecek?

Gerekli Eylem

30 Kasım 2023

İzleme aracınızda https://accountname.alerts.freshservice.com/alert_profiles/alert_profile_id/integrations/integration_id/alerts biçimindeki eski uç nokta URL'sini kullanıyorsanız, bu geçişten etkileneceksiniz.  

Hala eski uç nokta URL biçimini kullanıyorsanız, Yönetici> İzleme araçları> İzleme aracının adı> Uç nokta URL'si bölümüne gidin ve işlevsellikte kesinti yaşamamak için 30 Kasım 2023 tarihine kadar izleme aracınızda güncellenmiş URL'yi kullanın. 


İzleme aracınızın uç nokta URL'sini değiştirmek için ayrıntılı talimatları 
buradan alabilirsiniz.



Eski AWS CloudWatch uygulamasının kullanımdan kaldırılması


AWS entegrasyonu üzerinden hizmetlerimizi iyileştirmeye yönelik devam eden çabalarımızın bir parçası olarak, eski AWS CloudWatch uygulamasını 30 Kasım 2023 tarihine kadar pazar yerimizden kaldıracağız ve uygulama, Uyarı Yönetimi modülümüzle yükseltilmiş bir AWS CloudWatch entegrasyonu ile değiştirilecektir.


Ne değişiyor?
AWS CloudWatch alarmlarını Freshservice'te destek taleplerine dönüştürmek için kullanılan mevcut AWS CloudWatch marketplace uygulaması artık desteklenmeyecektir. 

Tarih


Kimler Etkilenecek?

Gerekli Eylem

30 Kasım 2023

AWS CloudWatch alarmlarını Freshservice'te destek taleplerine dönüştürmek için Eski AWS CloudWatch uygulamasını kullanıyorsanız, bu geçişten etkileneceksiniz.

Bu geçiş nedeniyle herhangi bir kesinti yaşamamak için lütfen 30 Kasım 2023 tarihine kadar Uyarı Yönetimi modülümüzü kullanarak AWS CloudWatch uygulaması ile entegre olun. Daha fazla ayrıntı burada.


Herhangi bir yardıma ihtiyacınız veya sorunuz varsa lütfen support@freshservice.com adresine ulaşın.


Bu makale sizin için faydalı oldu mu?

Harika!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Üzgünüz! Size yardımcı olamadık

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Bu makaleyi nasıl iyileştirebileceğimizi bize bildirin!

Nedenlerden en az birini seçin
CAPTCHA doğrulaması gereklidir.

Geri bildirim gönderildi

Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız