Bilgi Tabanındaki Gelişmiş Biçimlendirme Seçeneklerini Kullanma

Şu tarihte değiştirildi Prş, 1 Şbt şunda: 5:24 AM

Bilgi tabanında bulunan temel metin düzenleyici seçeneklerine ek olarak artık aşağıdakiler gibi gelişmiş biçimlendirme seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz:


Hızlı eklemeyi kullanmayla ilgili hızlı bir kılavuz


Not: Hızlı ekleme simgesi yalnızca imleç boş bir içerik alanına taşındığında görünür


Hızlı ekleme, içeriğinizin taslağını hazırlarken akışınızı bozmadan bilgi tabanı makalenizi ek içerik biçimiyle zenginleştirmenize olanak tanır . Bundan yararlanmak için şunları yapmalısınız:


  • Çözümler sekmesine gidin ve yeni bir makale oluşturun veya mevcut bir makaleyi düzenleyin
  • Makale başlığının altındaki içerik düzenleyiciye gittiğinizde, imlecinizin solunda hızlı ekleme simgesinin göründüğünü göreceksiniz.
  • Biçimlendirme seçeneklerini genişletmek için simgeye tıklayın ve aşağıdaki seçeneklerden birini seçin:
    • Resim ekle : İmlecin içerik düzenleyicide bulunduğu yere bir resim ekler
    • Video ekle : Girdiğiniz video URL'sine göre imlecin bulunduğu yere bir video gömer
    • Açıklama kartları: İçerikle ilgili bir nota , bilgiye ,  fikre , uyarıya veya ipucuna dikkat çekmek için kullanılan bir kart ekler
    • Yatay çizgi ekle : İmlecin bulunduğu yere yatay bir çizgi ekler



İpucu: Kaynak kodunu düzenleyerek belirtme çizgisi kartlarının rengini değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, hızlı ekleme bölümünden mevcut herhangi bir açıklama kartını ekleyin ve ardından metin düzenleyicideki kod görünümüne (>) gidin . Bilgi kartının kaynak kodunda belirtilen türü (class="fd-callout fd-callout-- type ") aşağıdakilerden herhangi biriyle değiştirin : not, bilgi, fikir, uyarı veya ipucu. Bu, rengi otomatik olarak değiştirecektir


İçindekiler tablosunu kullanmaya yönelik hızlı bir kılavuz


Makaleniz için, içinde bulunan her başlığa göre otomatik olarak bir içerik tablosu oluşturabilirsiniz. Bu, kullanıcılarınızın makalenizin yapısını hızlı bir şekilde anlamalarını kolaylaştıracak ve aynı zamanda tek bir tıklamayla makalenin tercih ettikleri bölümüne gitmelerine yardımcı olacaktır. Bunu makalenizde kullanmak için şunları yapmalısınız:


  • İmleci yeni veya mevcut makalenizin içerik alanına getirin ve içindekiler bölümünü eklemek için editördeki İçindekiler'e tıklayın.



  • Yeni bir makale oluştururken, editördeki mevcut paragraf formatını kullanarak makaledeki her bölümün başlığını ekleyin.



  • Mevcut makalelerinize içerik tablosu eklemek istiyorsanız içindekiler simgesini tıkladığınızda içerik tablosunun otomatik olarak oluşturulması için tüm başlıkların paragraf formatı kullanılarak eklendiğinden emin olun.
  • İçerik tablosunu eklediğinizde, makale içindeki her başlık otomatik olarak bu bölümün altında görüntülenir ve bunlara köprü eklenir.
  • Makaleyi yayınladığınızda kullanıcılar köprü bağlantılı başlıklara tıklayarak doğrudan makalenin ilgili bölümüne gidebilecekler



  • Bir makalenin belirli bir bölümünü paylaşmak istiyorsanız içerik tablosunda ilgili başlığa tıklayıp başlığın URL'sini (#başlık) makale URL'sinin sonuna kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

Bu makale sizin için faydalı oldu mu?

Harika!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Üzgünüz! Size yardımcı olamadık

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Bu makaleyi nasıl iyileştirebileceğimizi bize bildirin!

Nedenlerden en az birini seçin
CAPTCHA doğrulaması gereklidir.

Geri bildirim gönderildi

Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız