Freddy Assist için Özel Paramlar

Şu tarihte değiştirildi Çrş, 24 Ock şunda: 6:11 AM

Temsilci bir Freshdesk hesabından oturum açtığında, temsilci kimliği, botun başlatıldığı kaynak sayfa, bilet kimliği vb. gibi bazı bilgileri almak ve bunları bot görüşmesinde görüntülemek isteyebilirsiniz. Bu tür bilgilere ilişkin parametreler yer tutucu olarak kolaylıkla bulunamayabilir. Özel Paramlar özelliği bu bilgilerin alınmasına yardımcı olur.


Yapılandırma: 

1. Freshdesk hesabınızda oturum açın ve Freddy Assist'e gidin. Bot oluşturucuda,  hesaptaki tüm botların listesini görüntüleyen sol bölmedeki Bot listesi simgesine  tıklayın. Daha sonra özel parametreleri eklemek istediğiniz Botu seçin. 2. Sağ üst köşedeki açılır menüden doğru Bot Sürümünü 

seçtiğinizden emin olun . 3. Şimdi sağ bölmede bulunan ' Özel Parametreler ' seçeneğini seçin. 4. Daha sonra bu sayfadan ' Yeni Parametre ' seçeneğine sahip olacağız. 5. Sağdan kayan pencereden gerekli detayları girerek ilerleyin ve  Kaydet seçeneğine tıklayın













Özel Paramlar nasıl kullanılır?


1. Bu değeri kullanmak istediğiniz iletişim kutusuna gidin, içerik seçiciye tıklayın ve Özel Parametreler'i seçin.

2. Listeden aradığınız parametreyi seçin (burada yalnızca API kaynağı özel parametreleri görüntülenecektir).

Kaynak alanı , JS veya API olabilecek parametre değerinin çekildiği konuma karşılık gelir.

A . JS seçilip kaydedildiğinde, 'Komut Dosyası Oluştur' düğmesine tıklandığında oluşturulan komut dosyası, değeri sabit kodlanabilen veya kendisine JS web sitesinden bir değişken atanabilen bir anahtar olarak bu parametreyi içerir.

B.  Kaynakta API seçmek, listeden API'yi seçmek için içerik seçiciyi kullanabileceğiniz ve parametreyi başlatmak için yanıt başlıklarından birini kullanabileceğiniz dinamik bir API Yanıtı alanı açar. Bu API bir akışta çağrıldığında parametre, kendisiyle eşlenen yanıt başlıklarının değerini varsayar. 


Not: 


* Özel bir parametreyle ilgili API'nin, onu bir iletişim kutusunda kullanmadan önce çağrıldığından emin olun. 

* JS tipi özel bir parametre zorunlu olarak işaretlenmişse, bunun barındırılan komut dosyasından kaldırılmadığından emin olun, aksi takdirde bot yüklenmeyecektir.

Bu makale sizin için faydalı oldu mu?

Harika!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Üzgünüz! Size yardımcı olamadık

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Bu makaleyi nasıl iyileştirebileceğimizi bize bildirin!

Nedenlerden en az birini seçin
CAPTCHA doğrulaması gereklidir.

Geri bildirim gönderildi

Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız