Freshdesk, temanızı özelleştirmek için kendi HTML, CSS ve Javascript'inizi kullanmanıza izin vermenin yanı sıra, destek portalınızla uygulayabileceğiniz tasarım fikirleri yelpazesini genişletmek için Liquid Templating Engine'i kullanır. Daha önce duyduysanız veya Shopify ile kullandıysanız bunun neden iyi bir haber olduğunu anlayacaksınız. Ancak bu fikirde yeniyseniz okumaya devam edin.
Liquid'i kullanmaya başlama
İlk kez kullananlar için Liquid, HTML ve CSS'nin yeteneklerini yalnızca statik sayfaların ötesine genişletmenin bir yolu olarak tanımlanabilir. Farklı sayfa türlerini temsil etmek için dinamik şablonlar kullanır ve destek portalınızdaki ayrı sayfalar için belirli HTML dosyalarını manuel olarak oluşturmanıza gerek kalmadan istediğinizi yapmanıza izin verecek kadar sağlamdır.
Örneğin, Liquid sayesinde Freshdesk'te Çözüm Makalesi Görünümü adı verilen tek bir şablon var ve bu şablonda değişiklik yapmak, destek portalınızdaki tüm çözüm makalelerinin düzenini etkileyecektir. Çözüm makalesinin adını, içeriğini veya herhangi bir ayrıntısını sabit kodlamanız ve tüm süreci her sayfada tekrarlamanız gerekmeyecek. Bunun yerine, şablonunuzun içinde, makalenizin her bir örneğinde dinamik olarak değişecek olan yer tutucuları kullanacaksınız.
{{ article.title }} {% translate portal.article.modified_on %} {{ article.modified_on | short_day_with_time }} {{ article.body }}
Yukarıdaki örnekte, {{ makale.başlık }} ve {{ makale.body }} yer tutuculardır. Liquid sayesinde, bir çözüm makalesini her açtığınızda, otomatik olarak ilgili bilgi veya içerikle değiştirilir. Yani siz (veya müşterileriniz) portaldaki asıl makaleye baktığınızda, bu makale hiçbir yer tutucuyu içermez. Bunun yerine normal bir statik HTML sayfası gibi oluşturulur.
Liquid, dinamik yer tutuculara ek olarak, genellikle HTML'de bulunmayan kontrol yapılarını ve gelişmiş programlama yeteneklerini kullanmanıza da olanak tanır. Örneğin, normalde Ruby, Java veya C gibi arka uç dillerinin parçası olan koşullu ifadeler, döngü yapıları, özel değişkenler ve daha fazlası gibi kavramları kullanabilirsiniz. Ancak lütfen Liquid'i HTML'nizle birlikte kullanacağınızı unutmayın. Ayrı bir dil değildir ve portalın koduyla birlikte çalışır.
{% for category in portal.forum_categories %} {% if category.forums_count > 0 %} {{ category.name | link_to: category.url }} {% for forum in category.forums %} {{ forum | link_to_forum_with_count }} {{ forum | topic_list:5 }} {% endfor %} {% endif %} {% endfor %}
Liquid Freshdesk'te nasıl çalışır?
Freshdesk'in Liquid entegrasyonu, portal özelleştirme bölümünde gördüğünüz kod düzenleyicilerle çalışacak şekilde ayarlanmıştır. Kullandığınız Liquid etiketlerinin otomatik olarak dönüştürülmesini sağlar. Destek portalındaki sayfaların neredeyse tamamı düzenlenebilecek bir şablona sahiptir ve işleri kapsamlı bir şekilde değiştirmenize yardımcı olacak yeterli yer tutucuyu destekler.
Bu yapı, destek portalınızda çok fazla iş yapmadan birçok tasarım değişikliği yapmanıza yardımcı olur. Her şey editörler aracılığıyla çevrimiçi olarak düzenlenebilir ve ayrı HTML oluşturma, bunları doğru klasör yapısına yerleştirme veya bunları manuel olarak birbirine bağlama konusunda endişelenmenize gerek yoktur.
Bu makale sizin için faydalı oldu mu?
Harika!
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz
Üzgünüz! Size yardımcı olamadık
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz
Geri bildirim gönderildi
Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız