DocuSign Uygulaması (Orchestration + SaaS) Kurulum Kılavuzu

Şu tarihte değiştirildi Çrş, 21 Şbt şunda: 2:03 AM

Genel Bakış

Hesaplar, kullanıcılar, zarflar üzerinde işlemler gerçekleştirin ve belgeleri Freshservice bileşenlerinize ekleyin, ayrıca DocuSign'i Freshservice içinde yönetin. 


Açıklama

DocuSign uygulaması, Freshservice içinde tekrarlanabilir işlemleri otomatikleştirmenize yardımcı olur ve SaaS Yönetimi için doğru kullanım bilgilerini takip etmenize olanak sağlar. 


Orchestration  

Orkestrasyon uygulamaları, Freshservice İş Akışları ile belirli işlemleri gerçekleştirerek farklı sistemler arasında yayılan bir dizi tekrarlanabilir işlemi otomatikleştirmenize olanak tanır. DocuSign uygulaması ile aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilirsiniz: 


Kullanıcı Yönetimi

  1. Kullanıcı Oluştur

  2. Kullanıcıyı Sil

  3. Filtrelerle Kullanıcı Al


Zarf Yönetimi

  1. Belge Adına Göre Belge Kimliği Al 

  2. Özel Alan Kimliği Al 

  3. Özel Alan Değerini Al 

  4. Özel Alan Değerini Ayarla 

  5. Zarf Gönder

  6. İmza Alanı Alıcısını Zarfa Ekle 

  7. Şablon ile Taslak Zarf Oluştur 


Belge Yönetimi

  1. Belgeyi Freshservice Bilet Notuna Ekleyin 

  2. Belgeyi Freshservice Biletine Ekleyin



Not

Ek dosya işlemleri için bu uygulama, DocuSign belgesini geçici olarak Freshservice sunucusunda saklar. Belge, eklemeyi deneme işlemi tamamlandığında silinecektir. 


Saas Yönetimi


Bu entegrasyon, SaaS Yönetimi Eklentisi'ni gerektirir. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz. 


Freshservice'in DocuSign için SaaS Yönetimi ile entegrasyonu, DocuSign'i doğrudan Freshservice içinde kullanarak kullanıcıları takip etmenizi ve yönetmenizi sağlar. DocuSign ile entegre olmak, aşağıdaki işlemleri yapmanıza olanak tanır: 

  • DocuSign'i kullanan kullanıcıları ve ne sıklıkla kullandıklarını (yalnızca oturum açma ile değil, aynı zamanda DocuSign'da dosya oluşturma/güncelleme şekillerine göre) takip ederek devre dışı bırakma için pasif kullanıcıları tanımlama 


SaaS Yönetimi için bu entegrasyonu kullanmak için, 

  • SaaS Keşif anahtarını etkinleştirin ve Freshservice Etki Alanı Adı ile Agent API Anahtarını sağlayın. 
    Not: SaaS Keşif hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın. 
  • Doğrula'ya tıklayın.
  • Doğrulama başarılı olduğunda, Ekle'ye tıklayın ve Kurulum'u tamamlamak için Yükle'ye tıklayın. Not: İlk senkronizasyon, veri yüklemenize bağlı olarak birkaç saat sürebilir. 


Kurulum Talimatları 
Genel Bakış:

Docusign, entegrasyonunuzu üretim aşamasına geçirmeden önce geliştirme ortamında bir entegrasyon kurmanızı ve entegrasyonun çalışır durumda olduğundan emin olmanızı gerektirir. Bu işlem, inceleme süreçleri aracılığıyla entegrasyonu üretime taşımadan önce yapılmalıdır. 


Ön Koşullar

1. Docusign geliştirici hesabınıza giriş yapın. 

2. "Ayarlar" bölümüne gidin. 

3. Sol taraftaki panelde "Entegrasyonlar" bölümü altında "Uygulamalar ve Anahtarlar" üzerine tıklayın. 

4. Eğer zaten bir "Uygulama ve Entegrasyon Anahtarı" yoksa, "Uygulama ve Entegrasyon Anahtarı Ekle" üzerine tıklayın ve uygulama için istediğiniz adı girin. 


5. Bir sonraki ekranda, "Kimlik Doğrulama" bölümünde, 

i.  "Yetkilendirme Kodu Delegasyonu" seçeneğini seçin. 

ii.   "RSA Oluştur" üzerine tıklayın ve "Özel Anahtarı" not alın. 

iii. "Ek Ayarlar" bölümünde, "URI Ekle" üzerine tıklayın, "http://localhost" adresini girin ve "Kaydet"e tıklayın. 




Kurulum Parametreleri

Docusign orkestrasyonunu kurmak için gereken kurulum parametrelerini bulmak için "Ayarlar" bölümüne gidin, sol taraftaki panelde "Entegrasyonlar" bölümü altında "Uygulamalar ve Anahtarlar" üzerine tıklayın. 

  1. Hesap Kimliği-  "API Hesap Kimliği"ni kopyalayın. 

  2. API Kullanıcı Adı- "API Kullanıcı Adı"nı kopyalayın. 

Yukarıdaki parametreleri kopyaladıktan sonra, uygulamanız için "Eylemler"e tıklayın ve ardından "Düzenle"ye tıklayın. 


  1. Entegrasyon Anahtarı - "Entegrasyon Anahtarı"nı kopyalayın. 

  2. Özel Anahtar - Bu parametre, Ön Koşullar bölümünde 5(ii) madde olarak belirtilen şekilde yeni bir RSA anahtar çifti oluştururken kopyalanmalıdır. 

  3. Üretim Hesabı mı? - Eğer bir üretim hesabı kullanıyorsanız, bu "true" olacaktır, aksi takdirde bir geliştirici hesabı kullanıyorsanız "false" olarak ayarlanacaktır. 


Aşağıdaki iki parametre, belgeleri Freshservice biletlerinize not olarak veya doğrudan yeni bir bilet olarak eklemek için gereklidir. 

  1. Freshservice Etki Alanı - Freshservice kiracınızın etki alanı. 

Örnek: demo.freshservice.com

  1. Freshservice API Anahtarı - Freshservice kiracınıza giriş yapın. Profil simgesine tıklayın, ardından sağ taraftaki bölümde "Profil Ayarları"nı seçin, "API Anahtarınız" altında captcha'yı tamamlayın ve API anahtarınızı kopyalayın. 


Aşağıdaki GIF, kurulum parametrelerini adım adım göstermektedir.




Taslak İzin Verme
 

Kurulum parametrelerinizi başarıyla girdikten sonra, uygulamaya izin vermeniz gerekecektir. "Ekle" düğmesine tıklamak, uygulamaya izin vermeniz gereken yeni bir sekme açacaktır. Aşağıdaki GIF, bu adımları göstermektedir. 


DocuSign Entegrasyonunu Üretime Taşıma 

Şimdi entegrasyonumuzu geliştirme ortamında kurduğumuza göre, bu entegrasyonu üretim hesabına taşımak için süreci başlatabiliriz. 


Bu işlemi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Uygulamanın kurulum sayfasından başlatmak için başlatıcı simgesine tıklayın ve kullanıcı adına API çağrıları yapmak üzere başlatılmasını sağlayın. DocuSign, entegrasyonu taşımak için en az 20 ardışık başarılı API çağrısı gerektirir. Başarılı isteklerin sayısını onaylamak için API Gösterge Panelini kullanabilirsiniz. 

  2. E-imza yönetici (geliştirici hesabı, https://account-d.docusign.com/) içinde Canlıya Geçiş incelemesi isteyin. İncelemeler en fazla 20 dakika sürebilir. 



  1. İnceleme tamamlandığında, DocuSign portalında "İnceleme Geçti" olarak durumu görebilirsiniz. ACTION menüsünden "Canlı Hesap Seç" seçeneğine tıklayarak ve uygun hesabı seçerek devam edebilirsiniz.


  1. Üretim hesabını seçtikten sonra, anahtarın durumu "Onay Bekliyor" olarak değişecektir. Bu noktada herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Anahtarınız, bu duruma ulaştıktan sonraki üç iş günü içinde yükseltilir. 

  2. Anahtarınız başarıyla yükseltildikten sonra bir e-posta bildirimi alacak ve anahtarın durumu "Canlı" olarak değişecektir, bu da anahtarın üretim ortamında etkin olduğunu gösterir. 

  3. Başarılı yükseltme sonrasında, orkestrasyon uygulamasının üretim hesabının yeni kimlik bilgilerini yapılandırmanız gerekecektir. 



Aşağıda belirtilen talimatları izleyin: 


  1. DocuSign üretim hesabınıza giriş yapın (https://admin.docusign.com/). 

  2. "Ayarlar" bölümüne gidin, sol taraftaki panelde "Entegrasyonlar" bölümü altında "Uygulamalar ve Anahtarlar" üzerine tıklayın. 

  3. Hesap Kimliği - "API Hesap Kimliği"ni kopyalayın. 

  4. API Kullanıcı Adı / Kullanıcı Kimliği - "API Kullanıcı Adı veya Kullanıcı Kimliği"ni kopyalayın. 

  5. Yukarıdaki parametreleri kopyaladıktan sonra, uygulamanız için "Eylemler"e tıklayın ve ardından "Düzenle"ye tıklayın. 




  1. Entegrasyon Anahtarı - "Entegrasyon Anahtarı"nı kopyalayın. 

        Not: Entegrasyon Anahtarı, geliştirici ve üretim hesapları arasında aynı olacaktır. 

  1. RSA Anahtar Çifti (ID) oluşturun ve Özel Anahtarı kopyalayın. 

  2. Üretim Hesabı olarak İşaretle'yi "true" olarak ayarlayın. 

  3. Freshservice Etki Alanı - Freshservice kiracınızın etki alanı. Örnek: sirketiniz.freshservice.com 

  4. Freshservice API Anahtarı - Freshservice kiracınıza giriş yapın. Profil simgesine tıklayın, ardından sağ taraftaki bölümde "Profil Ayarları"nı seçin, "API Anahtarınızı" göreceksiniz. Bu API anahtarını kopyalayın. 




Üretim ortamına entegrasyonu taşımak için ayrıntılı adımlar için bu videoya veya bu ayrıntılı belgeye başvurabilirsiniz. 


Kullanım Senaryoları 

DocuSign orkestrasyon uygulamasını başarıyla kurduğunuza göre, uygulamanın nasıl verimli bir şekilde kullanılabileceğini göstermek için aşağıdaki örnek kullanım senaryosuna göz atabilirsiniz. 









Bu makale sizin için faydalı oldu mu?

Harika!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Üzgünüz! Size yardımcı olamadık

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Bu makaleyi nasıl iyileştirebileceğimizi bize bildirin!

Nedenlerden en az birini seçin
CAPTCHA doğrulaması gereklidir.

Geri bildirim gönderildi

Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız